9 nov. 2016 - 13:09:32 Publicatiedatum: 4 oktober 2016

Aanpak voor zelfstandig leren

Website en webinar

Hoe kun je volwassen leerders helpen vaardigheden te ontwikkelen voor zelfstandig leren? Op itta.uva.nl/learnerautonomy vindt u handreikingen om samen met volwassen leerders te werken aan duurzaam leren. Op 9 november is er een webinar over de aanpak.

De aanpak werkt aan de ontwikkeling van zelfvertrouwen en persoonlijke leerstrategieen die nodig zijn om eigenaar van zijn leerproces te zijn. De doelgroep  is de volwassen laaggeletterde of laagtaalvaardige leerder.

Website

De website bevat informatie over autonoom leren en hoe je dat kunt ondersteunen en met welke instrumenten. Daarnaast vindt u er informatie over het onderzoek, de pilots en de resultaten.

De informatie op de website is gebaseerd op een onderzoek naar een innovatieve aanpak voor duurzaam leren. Autonomous Literacy Learners - Sustainable Results (ALL-SR) had tot doel de waarde te onderzoeken van niet-sturende coaching op het leren zelfstandig te leren van vaardigheden die volwassenen zelf nodig hebben. Het onderzoek werd uitgevoerd tussen oktober 2014 tot september 2016 met behulp van subsidie van Erasmus+ en de vier grote gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Webinar

Op 9 november van 15.00 - 16.00 verzorgen ITTA en Melkweg+ een webinar over zelfstandig leren. We zullen de aanpak toelichten, ervaringen delen en tips geven. Uiteraard is er ruimte voor interactie.

U kunt zich hier opgeven voor de webinar. Van tevoren krijgt u een mail met de link, waarmee u op de dag zelf de webinar kunt volgen.

Informatie