6 jul. 2017 - 15:10:35 Publicatiedatum: 5 juli 2017

De 21e eeuw in het mbo: kritisch denken en ondernemend leren

Studiedag Mbo Taalacademie: het vak Nederlands in de toekomst

Kritisch denken, ondernemendheid, zelfregulatie en samenwerken in een digitale wereld; het zijn kenmerken van 21e-eeuwse vaardigheden. Maar wat houden deze kenmerken precies in en wat betekenen ze voor het vak Nederlands? Tijdens de studiedag van de Mbo Taalacademie wordt op 22 september het vak Nederlands in de toekomst onderwerp van gesprek.

Bekijk het volledige programma via Mbo Taalacademie. De studiedag vindt plaats 22 september 2017 (9.45-16.15 uur) te Amersfoort.

De dag start met een lezing van Ingrid Christoffels (ECBO), waar zij ingaat op hoe de 21e-eeuwse vaardigheden in het mbo en op de arbeidsmarkt van de toekomst van invloed zijn. Pieter Koning (Koning Willem I College), gaat vervolgens verder met een verdieping op het thema mediawijsheid.

Michiel van Ast (auteur 'Kleppen dicht') vertelt meer over hoe je als docent op een effectieve manier ICT kunt inzetten in de les. Pedro de Bruckere (Arteveldehogeschool, Open Universiteit Gent) sluit de studiedag af en stelt de vraag of je eigenlijk wel van 21e-eeuwse vaardigheden kunt spreken.