1 feb. 2017 - 10:53:16 Publicatiedatum: 18 januari 2017

Digiwak 2.0: belangrijke woorden voor nieuwkomers

Online overzicht voor nieuwkomers

Welke woorden bied je aan, welke woorden zijn geschikt en welke woorden zijn nodig voor nieuwkomers? Digiwak is uitgebreid met een online overzicht van belangrijke woorden voor nieuwkomers in het basisonderwijs. Digiwak Nieuwkomers is gratis te gebruiken.

Digiwak Nieuwkomers biedt een overzicht van basiswoorden en (schooltaal)woorden specifiek voor de onder-, midden- en bovenbouw van het basisonderwijs. Basiswoorden komen voor in alledaagse situaties. Schooltaalwoorden zijn nodig om de vakken te kunnen volgen.

Op de site zijn de woorden in thema's en clusters ingedeeld, zodat de leerkracht woorden gemakkelijk kan selecteren. Elke woord heeft een omschrijving, voorbeeldzin en afbeelding. De site is ook eenvoudig te gebruiken met een digibord.

Basisonderwijs en voortgezet onderwijs

Digiwak Nieuwkomers bestaat uit startwoorden die relevant zijn voor alle nieuwkomers en basiswoorden die verschillen voor leerlingen uit onder-, midden- en bovenbouw van het basisonderwijs. Hoewel de site primair gericht is op het basisonderwijs, kan Digiwak Nieuwkomers ook zeker in het voortgezet onderwijs worden gebruikt.

Ontwikkeling

Digiwak Nieuwkomers kwam tot stond door een samenwerking tussen Stichting Digiwak, Universiteit van Amsterdam en ITTA in opdracht van LOWAN, OCW, de Louisa Stichting, gemeente Amsterdam en Stichting Simonscholen.