15 apr. 2013 - 11:49:12 Publicatiedatum: 12 april 2013

Instellingsexamens moeten beroepsgericht zijn

Succesvolle eerste studiedag van de Academie voor mbo-taaldocenten

Op 2 april vond de eerste studiedag van de Brabantse Academie voor mbo-taaldocenten plaats. Het ITTA was uitgenodigd haar expertise te delen.

Kort geding

De stelling ‘Instellingsexamens in het mbo moeten beroepsgericht zijn’  werd in een kort geding verdedigd door 'advocaat' Jacqueline de Maa. Er ontspon zich een levendig debat met opponent Erwin van Gulik (School voor Administratieve en Juridische Dienstverlening/ROC Tilburg), waarbij zij alle trucs uit de kast haalden. Uiteindelijk hamerde de ‘rechter’ de zaak af en oordeelde de meerderheid van de zaal ter faveure van de verdediging.

Drieslag Taal

‘s Middags gaf Tiba Bolle een hoorcollege over Taal in het MBO. Vervolgens discussieerden docenten en management over de grenzen tussen 2f en 3f en een efficiënte, opleidingsbrede organisatie van taalontwikkeling. Tot slot begeleidden Tiba Bolle en Bregje Kaars Sijpesteijn een rondetafelgesprek over Drieslag Taal en Taal in de Beroepspraktijk.

Academie voor eigen docenten

De Academie voor mbo-taaldocenten is een initiatief van Koning Willem I College, ROC Tilburg, ROC ter Aa en Fontys Lerarenopleiding Tilburg voor de professionalisering van de eigen docenten.