25 jan. 2016 - 15:37:46 Publicatiedatum: 4 december 2015

ITTA in actie voor taal en gezondheid

Ondertekening pledge Alles is Gezondheid

ITTA heeft zich verbonden aan het nationale preventieprogramma Alles is Gezondheid. Daarnaast is ons instituut partner geworden van de Alliantie gezondheid en geletterdheid. Door beide pledges te ondertekenen belooft het ITTA gerichte en concrete activiteiten te ondernemen en op die manier aan de doelen van Alles is Gezondheid te werken.

Eén van de activiteiten is om op landelijk niveau de verbinding te leggen tussen taal, ouderbetrokkenheid en gezondheid. Ook ontwikkelen we radio-, televisie, en internetlessen voor de migrantenomroepen (EDUSOM) speciaal gericht op veel voorkomende ziektes, zoals diabetes en obesitas.

Taal is overal om ons heen en speelt een sleutelrol bij een goede gezondheid. Een bijsluiter kunnen lezen, begrijpen wat de arts vertelt, een gezonde leefstijl ontwikkelen of beslissingen nemen over de gezondheid van je kind, dit alles vereist voldoende taalvaardigheid. De ontwikkeling van taalvaardigheid is dan ook een voorwaarde voor het ontwikkelen van gezondheidsvaardigheden.

De volledige pledge kunt u lezen op de website van Alles is Gezondheid.

Voor meer informatie over onze activiteiten kunt u contact opnemen met Marlies Elderenbosch: marlies.elderenbosch@itta.uva.nl, 020-5253844