31 jan. 2017 - 10:00:49 Publicatiedatum: 19 december 2016

Ook in 2017 subsidie voor TINK

Versterking taal- en interactievaardigheden kinderopvang

Kinderopvangorganisaties kunnen vanaf 2 januari 2017 weer subsidie aanvragen voor een TINK-training: de training Taal- en Interactievaardigheden in de Kinderopvang voor beroepskrachten en gastouders.

Vanaf 2 januari 2017 start het derde tijdvak om subsidie aan te vragen voor TINK, de training voor versterking van taal- en interactievaardigheden in de kinderopvang.

Subsidie aanvragen

Ook in 2017 kunnen houders van een kindcentrum of gastouderbureau weer subsidie aanvragen voor TINK; voor de TINK-training voor pedagogisch medewerkers en gastouders en voor de opleiding tot TINK-trainer. Meer informatie over de subsidieregeling vindt u via Stichting BKK

In 2015 en 2016 maakten al duizenden pedagogisch medewerkers en hun leidinggevenden gebruik van deze regeling en schoolden zich in het werken met TINK.

TINK

Met TINK leren deelnemers hoe ze goede interacties met kinderen tot stand kunnen brengen. Ze werken aan hun vaardigheden op drie plekken: in bijeenkomsten, op de werkvloer (individueel en met het team) en zelfstandig. Het ITTA ontwikkelde TINK in samenwerking met Sardes en het Expertisecentrum Nederlands. Meer informatie over de TINK-training en de TINK-trainersopleiding vindt u op de website van Sardes.

U kunt de TINK-training ook laten verzorgen door het ITTA. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marlies Elderenbosch, 020-525 3844.