Een leerlijn voor de alfaklas ISK

Verdiepingstraining voor alfadocenten(teams) in de ISK

Een leerlijn (door)ontwikkelen voor de alfaleerlingen in uw ISK? In deze verdiepingstraining van drie bijeenkomsten ontwikkelt u onder leiding van de trainer een onderwijsprogramma voor de alfaleerlingen bij u op school.

Wilt u liever een kennismakingstraining in het werken met de Leerlijn Alfabetisering ISK? Dan is de training Werken met de Leerlijn Alfabetisering ISK een goede keuze.

Met deze training krijgt u inzicht in de onderdelen van een leerlijn voor alfaleerlingen in de ISK, kunt een gefundeerde selectie maken van lesmaterialen en kunt formuleren welke effectieve, activerende didactische middelen u inzet. U  kunt gerichte keuzes maken over volgen en toetsen van leerlingen. Er ligt een concreet programma voor de alfaklas(sen) in uw school.

Wilt u liever de kennismakingstraining van twee middagen volgen? Kijk dan bij Werken met de Leerlijn Alfabetisering ISK.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

• leerlijnontwikkeling
  • kenmerken van de doelgroep
  • doelgericht werken, werken met de leerlijn
  • selectie van leergangen en lesmaterialen
  • activerende alfa-didactiek
  • volgen en toetsen
  • zelfstandig werken

Deze training is bedoeld voor alfadocenten in de ISK.

Aantal deelnemers: maximaal 12.

Drie bijeenkomsten van een dagdeel met een voorbereidende opdracht (2 uur) en twee  tussentijdse praktijkopdrachten waarmee u een leerlijn voor uw school ontwikkeld (ten minste 8 uur) . Het team ontvangt feedback van de trainer op de ontwikkelde producten.

Data:

Data voor een incompany training worden in overleg vastgesteld.

Open inschrijving: donderdag 4 juni, 18 juni en 2 juli 2020

Tijd: 13:30-17.00 uur.

Incompany op uw locatie.

Open inschrijving in Amsterdam.

Contactpersoon:

Petra Popma: petra.popma@itta.uva.nl

Voor de kennismakingstraining zie: Werken met de Leerlijn Alfabetisering ISK​​​​​​​

Incompany: op aanvraag.

Open inschrijving € 600,- (speciale prijs)

Het ITTA is al bijna 30 jaar actief in het onderwijs aan nieuwkomers in de ISK en kent de praktijk van binnen en van buiten. Wij voeren scholingstrajecten op maat uit bij diverse ISK's in Nederland. Het ITTA verzorgt coaching en advisering, heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van lesmaterialen (o.a. Zebra), ontwikkelt voorbeeldcurricula en begeleidt taalbeleidsprojecten op dit terrein. Als inhoudelijk projectleider is het ITTA betrokken bij de ontwikkeling van uitstroomprofielen en leerlijnen in de ISK (in samenwerking met LOWAN-vo).

In 2018 ontwikkelde het ITTA de Leerlijn Alfabetisering ISK, in samenwerking met een expertteam van alfa-ISK docenten en Schoolinfo, in opdracht van de VO-raad. In het voorjaar van 2019 schoolde het ITTA 100 alfa-docenten in het werken met de Leerlijn Alfabetisering ISK.