Effectief voorbereiden op Staatsexamens NT2 Spreken en Schrijven

Voor docenten NT2 - incompany

Cursisten kopen zelf hun cursus in en weten goed wat zij willen: zo snel mogelijk en met zo veel mogelijk maatwerk de taal leren. Het ITTA ondersteunt u met een training in het doelgericht werken aan Spreken en Schrijven, gericht op de behoefte van de cursist en de eisen van de examens. In twee bijeenkomsten leert u hoe u het niveau van de deelnemer goed kunt inschatten en hoe u feedback als instrument kunt gebruiken.

Doel:

U kunt inschatten waar een cursist staat en wat er nog nodig is om klaar te zijn voor de Staatsexamens NT2 Spreken en Schrijven. En u weet hoe u met de gerichte feedback kunt werken aan taalontwikkeling.

Inhoud:

Onderwerpen die in deze training aan bod komen zijn de beoordelingscriteria van de Staatsexamens NT2 Spreken en Schrijven en de referentieniveaus van B1 en B2. Verder wordt er ingegaan op welke vormen van feedback u kunt inzetten en hoe u daarmee kunt werken aan taalontwikkeling. Het is een praktische en praktijkgerichte training: u krijgt veel tips en handreikingen. Ook is er veel gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen.

Deelnemers:Maximaal 12
Tijdsinvestering:Twee middagen
Praktijkgerichte opdracht en leeswerk tussentijds.
Individuele feedback op uw opdracht.
Datum:In overleg
Locatie:In overleg
Contactpersoon:Petra Popma - petra.popma@itta.uva.nl
Kosten:Op aanvraag
ReferentiesHet ITTA vormt het Steunpunt Staatsexamens NT2, voor informatie en ondersteuning van deelnemers, docenten, werkgevers, instellingen en gemeenten, in opdracht van het College voor Examens. De trainers/adviseurs zijn taalonderwijskundigen met veel kennis en ervaring op het gebied van de Staatsexamens NT2.