Snuffelworkshop van de module Coaching

Leren leren door coaching - een workshop in achteroverleunen

Volwassen leerders van basisvaardigheden zelf leren leren, zodat ze zelf hun leervragen kunnen oppakken nadat de cursus is afgelopen. Dat zou toch veel efficiënter zijn dan draaideurcursussen? Je zou coachende technieken kunnen inzetten om dat leren leren te ondersteunen, in plaats van aldoor maar lesmateriaal ‘door te werken’.

Zo’n coachende aanpak vergt een andere rol van de docent dan ‘doceren’, maar je hoeft niet meteen de hele coachingsmodule van 3 dagen te volgen. Je kunt gewoon met kleine stappen beginnen. Hopelijk krijg je de smaak te pakken met deze snuffelworkshop.

Doel:

Docenten NT2 bekend maken met een coachende didactiek in het aanbod voor volwassen leerders en hen handvatten geven om daarmee in kleine stappen te beginnen in hun lesgroepen.

Inhoud:

Heb je zin om er eens aan die veranderende rol te snuffelen? We bieden een actieve, korte en vooral inspirerende ‘snuffelworkshop’, waarin je:

  • kennismaakt met coaching bij basisvaardigheden;
  • inzicht krijg in de waarde van leren leren voor een duurzaam effect op de leercompetenties en motivatie van de cursisten;
  • weet wat je op de website kunnen vinden om je competenties te vergroten.
Deelnemers:

Minimaal aantal deelnemers: 10

Aanmelden:Neem contact op met ons secretariaat voor het aanmeldformulier. 
Datum:Vrijdag 10 juni 2022 van 15.00-17.00 uur
Locatie:

Online via Zoom

Contactpersoon:

Elwine Halewijn

elwine.halewijn@itta.uva.nl

Kosten:

€ 75,-

Referenties

Op basis van een aantal jaren projectwerk en samenwerking met docenten en leerders NT2 hebben Kaatje Dalderop en Elwine Halewijn de website lerenlerendoorcoaching.nl ontwikkeld. De website biedt docenten informatie over duurzaam onderwijs via coachende didactiek: leesvoer, beeldmateriaal, links naar websites, materiaal en instrumenten.