Training Eigen Taalvaardigheid - Schrijfvaardigheid

Voor (vak-)docenten - open inschrijving en incompany

U werkt als docent in het voortgezet onderwijs of mbo en u wilt zich zeker voelen over hoe u schrijft. Met onze individuele en functiegerichte aanpak werkt u aan verbetering van uw schrijfvaardigheid voor de taken van uw werk. De training sluit aan bij uw persoonlijke aandachtspunten.

Doel:

U leert beknopt, helder en correct te formuleren. U krijgt inzicht in uw eigen aandachtspunten op het gebied van schrijfvaardigheid en u krijgt tips om uw schrijfvaardigheid verder te verbeteren.

Inhoud:

De taken van het werk vormen het uitgangspunt. U oefent met het schrijven van teksten uit het werkveld, zoals het schrijven van commentaar bij teksten van leerlingen, e-mails, verslagen of lesmateriaal. Spelling en grammatica krijgen daarbij ruime aandacht.
We stemmen de training af op uw wensen en behoeften: voorafgaand aan de training doet u een korte toets en voeren we een telefonisch gesprek.

Deelnemers: Maximaal 12
Tijdsinvestering: Drie dagdelen
Datum: In overleg
Bij incompany: in overleg
Locatie: Amsterdam
Bij incompany: in overleg
Contactpersoon: Petra Popma - petra.popma@itta.uva.nl
Kosten: Op aanvraag
Referenties

Het ITTA heeft een ruime ervaring met het ontwikkelen en uitvoeren van functiegerichte taaltrainingen, zowel voor groepen als individueel en op alle niveaus. Het ITTA heeft veel ervaring met het trainen en ondersteunen van taal- en vakdocenten bij het werken aan taal in alle vakken (vo en mbo). Het ITTA heeft meegewerkt aan het ontwikkelen van lesmateriaal Nederlands voor het voortgezet onderwijs, hoger onderwijs en volwassenenonderwijs.