Werken met de Basislijst Schooltaalwoorden vmbo

Voor docenten Nederlands, vakdocenten en docenten ISK - incompany

De Basislijst Schooltaalwoorden vmbo geeft docenten en leerlingen steun bij woordleren. De 1600 woorden van deze lijst zijn de basiswoorden van de verschillende vakken in het vmbo. Hoe zorgt u ervoor dat alle leerlingen deze woorden kennen, zodat ze teksten in alle vakken goed kunnen begrijpen? Hoe leren leerlingen deze woorden snel en goed? Hoe werkt u hier met het hele team aan? In deze training krijgt u tips en handreikingen om gericht te werken aan woordenschat in de onderbouw van het vmbo.

Werkt u met leerlingen in de ISK en wilt u ze een goede start laten maken in het vervolgonderwijs? We bieden deze training ook aan aan (vak)docenten in de ISK.

Doel: U weet hoe u - met het hele team - met de Basislijst Schooltaalwoorden vmbo in de hand gericht kunt werken aan woordenschatuitbreiding.
Inhoud:

Werken aan woordenschat is een gezamenlijk project voor de docenten in de onderbouw van het vmbo en in de ISK. In deze training leren docenten in alle vakken:

  • Welke woorden noodzakelijk zijn om teksten in het vmbo/vo te kunnen begrijpen?
  • Hoe leerlingen snel en goed woorden kunnen leren en gebruiken?
  • Hoe je hier teambreed aan kunt werken?
Deelnemers: Maximaal 12
Tijdsinvestering: Een dagdeel
Datum: In overleg
Locatie: In overleg
Contactpersoon: Lies Alons | lies.alons@itta.uva.nl
Kosten: Op aanvraag
Referenties: Het ITTA heeft veel scholen in Amsterdam en omstreken begeleid bij het gezamenlijk ontwikkelen van een teambrede aanpak voor woordenschat. Deze aanpak wordt ook met succes uitgevoerd op ISK's.