Werken met de Basislijst Schooltaalwoorden vmbo

Voor docenten Nederlands, vakdocenten en docenten ISK - incompany

De Basislijst Schooltaalwoorden vmbo geeft docenten en leerlingen steun bij woordleren. De 1600 woorden van deze lijst zijn de basiswoorden van de verschillende vakken in het vmbo. Hoe zorgt u ervoor dat alle leerlingen deze woorden kennen, zodat ze teksten in alle vakken goed kunnen begrijpen? Hoe leren leerlingen deze woorden snel en goed? Hoe werkt u hier met het hele team aan? In deze training krijgt u tips en handreikingen om gericht te werken aan woordenschat in de onderbouw van het vmbo.

Werkt u met leerlingen in de ISK en wilt u ze een goede start laten maken in het vervolgonderwijs? We bieden deze training ook aan aan (vak)docenten in de ISK.

Doel: U weet hoe u - met het hele team - met de Basislijst Schooltaalwoorden vmbo in de hand gericht kunt werken aan woordenschatuitbreiding.

Werken aan woordenschat is een gezamenlijk project voor de docenten in de onderbouw van het vmbo en in de ISK. In deze training leren docenten in alle vakken:

• Welke woorden noodzakelijk zijn om teksten in het vmbo/vo te kunnen begrijpen?
  • Hoe leerlingen snel en goed woorden kunnen leren en gebruiken?
  • Hoe je hier teambreed aan kunt werken?
Deelnemers: Maximaal 12
Tijdsinvestering: Een dagdeel
Datum: In overleg
Locatie: In overleg
Contactpersoon: Lies Alons | lies.alons@itta.uva.nl
Kosten: Op aanvraag
Referenties: Het ITTA heeft veel scholen in Amsterdam en omstreken begeleid bij het gezamenlijk ontwikkelen van een teambrede aanpak voor woordenschat. Deze aanpak wordt ook met succes uitgevoerd op ISK's.