Zet je coachvaardigheden in!

Voor (taal)vrijwilligers

Als vrijwilliger wil je iemand zo goed mogelijk bijstaan op het moment dat de ander iets nieuws aan het leren is. Denk aan: de Nederlandse taal, digitale vaardigheden, en ga zo maar door. Zou het niet makkelijk zijn als je af en toe wat kon voorzeggen of wat dingen van de leerder uit handen kon nemen? 

Herken jij jezelf hierin? Vind jij het ook lastig om deze verleiding te weerstaan? Wil je ook meer op je handen leren zitten en de regie bij de leerder leggen? Kom dan naar de workshop coachen!

Doel:

In de workshop leren vrijwilligers hun eigen coachvaardigheden te ontwikkelen.

Inhoud:

Coaching is  een effectieve manier om leerders te ondersteunen bij het formuleren en uitproberen van eigen leervragen, leerdoelen, acties en strategieën.  Zodoende leert de leerder (toekomstige) problemen zelfstandig op te lossen. Dat betekent dat je als vrijwilliger af en toe (letterlijk) op je handen moet zitten. Hoe je dat doet, ontdek je in deze workshop!

Aan de orde komt onder andere:

  • Visie op coaching en de functie van coaching voor autonoom leren;
  • Rol van de vrijwilliger;
  • Concrete handvatten en praktijkgerichte oefeningen;
  • Ontwikkelen van eigen coachvaardigheden door middel van rollenspellen;
  • Uitwisseling met andere vrijwilligers.

De workshop kan als aanvulling op het e-coachings-programma van Het Begint met Taal gevolgd worden.

Deelnemers:

De workshop is bedoeld voor vrijwilligers die hun eigen coachvaardigheden willen uitbreiden. De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers.

Tijdsinvestering:

Een dagdeel

Data en kosten:

Op aanvraag

Locatie: De training wordt incompany uitgevoerd.
Contactpersoon:

Myrthe Wildeboer | myrthe.wildeboer@itta.uva.nl 

020 - 525 38 44

Referenties

Het ITTA is een kennisinstituut voor Nederlands als eerste en tweede taal, dat met kennis van zaken én maatschappelijke betrokkenheid wil bijdragen aan kwaliteitsontwikkeling van het (taal)onderwijs en taalbeleid. Het ITTA heeft bijna 30 jaar ervaring in het onderwijs aan anderstaligen.