24 aug. 2021 - 16:07:45 Publicatiedatum: 7 augustus 2021

Aandacht voor taal en laaggeletterdheid op de werkvloer

Het mes snijdt aan twee kanten. Handreiking voor werkgevers en korte opleiding NodW vanaf 24 september

Voor bedrijven is er geld beschikbaar voor taalscholing van werknemers via de stimuleringsregeling taal (Tel mee met Taal). Ook staan werkgevers te springen om personeel. Maar wat als werknemers (nog) niet goed Nederlands spreken of als medewerkers vastlopen door laaggeletterdheid? Het ITTA heeft in opdracht van de gemeente Amsterdam een handreiking voor werkgevers ontwikkeld en biedt vanaf 24 september een nieuwe ronde aan van de korte opleiding Docent Nederlands op de werkvloer.

Korte opleiding docent Nederlands op de Werkvloer

In de korte opleiding Docent Nederlands op de Werkvloer leer je hoe je kunt aansluiten op de doelen van het bedrijf en de werknemers.

Handreiking voor werkgevers

Ook werkgevers kunnen ondersteuning gebruiken bij het oppakken van acties. In de interactieve handreiking van het Amsterdams Taalakkoord heeft het ITTA 3 pijlers uitgewerkt die belangrijk zijn bij de aanpak van taal en basisvaardigheden in een organisatie. Per stap zijn tips en aandachtspunten en voorbeelden uit de praktijk geformuleerd. 

  • Pijler 1 Creëren van bewustwording en herkennen van laaggeletterdheid
  • Pijler 2 Heldere communicatie
  • Pijler 3 Taalscholing medewerkers


Wil je dat het mes echt snijdt aan twee kanten?

De handreiking is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Amsterdam, maar is voor werkgevers daarbuiten van evenveel waarde.
Deel als docent daarom de handreiking met je opdrachtgevers en meld je aan voor de korte opleiding docent Nederlands op de werkvloer die start op 24 september 2021.

Voor meer informatie, neem contact op met Bregje Kaars Sijpesteijn van het ITTA of Mark Schol van het Amsterdams Taalakkoord.