10 okt. 2021 - 11:57:21 Publicatiedatum: 28 november 2019

Opleidingsmodule docent NT1 is gestart

Op vrijdag 1 november was het zover: de start van de opleidingsmodule docent NT1, de eerste module in het kader van de opleiding Docent Basisvaardigheden die het ITTA in samenwerking met CINOP en het Freudenthal Instituut heeft ontwikkeld. De deelnemers zijn enthousiast: ‘Eindelijk een kans om te snappen wat ik nou eigenlijk aan het doen ben!’, ‘Fijn om zo samen te kunnen werken en de diepte in te gaan.’ en: 'De geleerde inzichten pas ik direct toe bij mijn NT1-cursisten.'

In de Module NT1 professionaliseert een groep enthousiaste docenten zich op het gebied van lees- en schrijfonderwijs aan laaggeletterde volwassenen. Daarbij wordt het vakgebied vanuit verschillende thema’s belicht: wie is ‘de laaggeletterde volwassene’ precies en hoe stem je je onderwijs goed af op individuele leervragen? Hoe leren volwassenen en wat komt daarbij kijken als het gaat om didactische vaardigheden? Hoe breng je de vooruitgang van de leerders op een zinvolle manier in beeld?

In de bijeenkomsten gaan de deelnemers actief met elkaar aan het werk en wisselen ze ideeën en ervaringen uit. Naast de bijeenkomsten gaan ze in hun eigen lespraktijk aan de slag met deze vragen, waardoor theorie en praktijk hand in hand gaan. Experts uit het NT1-veld dragen bij als gastdocent.

Volgende Module NT1

Bent u enthousiast geworden na het lezen van dit bericht en wilt u zelf ook de Module NT1 volgen? Dat kan! Meer informatie vindt u op:  Module NT1.