22 okt. 2021 - 11:34:50 Publicatiedatum: 25 augustus 2021

Duaal inburgeren komt van twee kanten

Trainingsaanbod voor duale inburgering

Het nieuwe inburgeringsstelsel vraagt niet alleen om taallessen in de les, maar ook om taal leren in de praktijk. Met ons trainingsaanbod zorgen we dat de les en de praktijk elkaar versterken. Hierbij letten we ook op de invloed op de omgeving, werkvloer en participatieplek.

Het ITTA biedt dit najaar verschillende trainingen voor docenten en docententeams aan rond taalleren in de praktijk en duaal leren.

Korte opleiding docent Nederlands op de werkvloer (start 24 september).

In de korte opleiding Docent Nederlands op de Werkvloer leer je hoe je de balans kunt vinden tussen wat nodig is voor het bedrijf en voor de cursisten, of dit nu inburgeraars zijn of niet. Deze training is vooral geschikt voor docenten en teams die marktgericht werken, maar ook voor inburgeringsaanbieders met een structurele werkcomponent in het aanbod.

Train de werkvloer - de toekomst van de inburgeraar (start 15 oktober)

In de twee workshops van Train de werkvloer leer je hoe werkgevers en andere participatieaanbieders kunt ondersteunen bij hun aandeel in de (taal)ontwikkeling van de inburgeraars en werknemers op de werkvloer.

Teamscholing Praktijkgericht taal leren (op aanvraag)

Wat kun je in je dagelijkse lessen doen om praktijkgericht taal leren tot een succes te maken? De training Praktijkgericht taal leren is vooral geschikt als teamscholing, om samen een slag te maken met je kennis en vaardigheden.

Meer informatie

Neem contact op met Bregje Kaars Sijpesteijn (06-54936312).