26 apr. 2024 - 12:40:20 Publicatiedatum: 30 januari 2024

Meetellen! - De zevende conferentie voor NT1-docenten

Met workshops van ITTA adviseurs

Als NT1-docent, hoe zorg je ervoor dat cursisten regelingen van de overheid begrijpen én dat zij mondig genoeg zijn om aan te geven dat ze daarvoor in aanmerking komen?

Hoe zorg je ervoor dat zij meetellen?

Bestaanszekerheid is een belangrijk thema. Als mensen niet rond kunnen komen ligt sociaal isolement op de loer.  Zeker voor de NT1-cursist die over onvoldoende basisvaardigheden beschikt. Tijdens de zevende NT1-conferentie, worden handvatten en inspiratie geboden hoe je ervoor kunt zorgen dat NT1-deelnemers meetellen. 

Twee workshops verzorgd door ITTA adviseurs

Hoe werk je aan digitale vaardigheden en omgaan met geld?

Manouk van den Brink | Adviseur Volwasseneneducatie

Basisvaardigheden en armoede hangen met elkaar samen. Veel financiële handelingen vragen naast taalvaardigheid ook steeds meer om digitale vaardigheden. Denk aan internetbankieren, online winkelen, maar ook aan het aanvragen van toeslagen en andere inkomensondersteuning. Financiële handelingen bieden tegelijkertijd ook veel handvatten voor praktische leeractiviteiten in de les basisvaardigheden.

In deze workshop deelt Manouk de laatste inzichten uit (ITTA) onderzoek naar het snijvlak tussen basisvaardigheden en financiële geletterdheid én bedenk je samen met andere docenten hoe je in de les met cursisten kunt werken aan digitale vaardigheden in de context van financiën.

Mondelinge vaardigheden in de NT1-les

Petra Popma | Senior Adviseur

Vaak stellen NT1-leerders de vraag om beter mailtjes te leren schrijven of een formulier in te leren vullen. Ze stellen niet de vraag om beter te leren spreken, terwijl hen dat juist zoveel oplevert.

In de workshop laat Petra Popma zien dat het zinvol is om hier tijd en aandacht aan te besteden en hoe je dat kunt aanpakken.

Dat gebeurt aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk van docenten die de Module NT1 van de opleiding tot docent Basisvaardigheden volgden. Zij lieten hun leerders bijvoorbeeld oefenen met hoe je goed reageert in gesprekken met collega’s, een leidinggevende of bij een instantie. Die waren blij verrast over hoe fijn het was te leren hoe je op een passende manier een gesprek voert; wat wel en niet slim is om te zeggen en te doen.

In deze workshop krijg je praktische tips en wissel je ervaringen en ideeën uit, zodat je ook in jouw lessen aan de slag kunt met versterking van de mondelinge vaardigheden van je leerders.

Informatie

Wanneer:          Woensdag 20 maart 2024

Waar:                 De Kas, De Bleek 13, 3447 GV in Woerden

Aanmelding:     Meld je aan via deze link.