1 jul. 2022 - 11:40:09 Publicatiedatum: 28 juni 2022

Vanaf oktober 2022 drie opleidingsmodules basisvaardigheden: Coaching, NT1 en Digitale vaardigheden

Wil je je professionaliseren als docent basisvaardigheden in de volwasseneneducatie? Dan zijn de modules van het ITTA geschikt voor jou. Vanaf oktober 2022 kun je kiezen uit de modules Coaching, NT1 en Digitale Vaardigheden. Deze modules zijn onderdeel van de opleiding tot Docent Basisvaardigheden die het ITTA in samenwerking met CINOP en het Freudenthal instituut heeft ontwikkeld.

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

In de modules werk je aan algemene doelen maar er is veel ruimte om te werken aan je eigen leervragen. Dat doe je in leerteams van docenten met dezelfde leervraag: je doet bijvoorbeeld een klein onderzoek, neemt interviews af of ontwikkelt een handig instrument voor in je les. De tussentijdse praktijkopdrachten voer je uit in je eigen lespraktijk. Ook daar kunnen eigen leervragen een plaats krijgen.

Anita Knoppers volgde de module NT1:

“Het fijne aan deze module was dat er zowel bij de praktijkopdrachten als bij het leerteamwerk ruimte was voor mijn eigen leerbehoefte. De door mij vooraf opgestelde leervragen zijn ruimschoots beantwoord. Daarnaast zijn alle competenties en bouwstenen aan bod gekomen, waardoor ik de kans had om mij op alle vlakken verder te ontwikkelen. Ik ben bijvoorbeeld meer gaan evalueren met de groep en ik merk dat de cursisten gaandeweg steeds meer grip krijgen op hun eigen persoonlijke leerproces door mijn aanpak. Dit is een mooie ontwikkeling voor de cursisten en ik krijg als docent ook steeds beter zicht op hun persoonlijke leerbehoefte. Door dit samen te doen leren de cursisten van en met elkaar.”

Praktische informatie:

Module Coaching

  • Start: op woensdag 6 oktober 2021, 10.00-17.00 uur.

  • In totaal drie bijeenkomsten van elk één dag. 

  • Meer informatie: Module Coaching.

Module NT1

  • Start: op woensdag 9 november 2021, 13.30-16.30 uur. 

  • In totaal 15 bijeenkomsten verspreid over anderhalf jaar. 

  • Meer informatie: Module NT1.

Module Digitale Vaardigheden

  • Start: op woensdag 23 november 2022, 13.30-17.00 uur. 

  • In totaal vijf bijeenkomsten verspreid over zeven maanden. 

  • Meer informatie: Module Digitale vaardigheden.