Filosofiegesprekken voeren in de ISK

Verdiep je vaardigheden om filosofiegesprekken met NT2-leerlingen te voeren.

Voer je al filosofiegesprekken met je leerlingen? Wil je je vaardigheden als gespreksleider verdiepen? Met filosofieggesprekken leer je de spreek-, luister- en denkvaardigheden van je leerlingen nog beter te stimuleren. We oefenen met verschillende technieken en vaardigheden voor de gespreksleider. Dat belooft leuke en motiverende gesprekken!

In het scholingstraject oefen je je vaardigheden als gespreksleider van een filosofiegesprek met NT2-leerlingen.

Tijdens het scholingstraject belichten we de volgende aspecten:

• De rol van de gespreksleider
  • Welke technieken en vragen kun je inzetten om een gesprek ook echt een filosofiegesprek te maken?
  • Hoe kun je de filosofiegesprekken goed laten aansluiten op de groep (qua onderwerp, leeftijd, taalniveau)?

Het scholingstraject is bedoeld voor docenten die met Wat denk jij? al filosofiegesprekken voeren met hun klas en hun kennis en vaardigheden willen verdiepen.

Minimaal 6 deelnemers - maximaal 20 deelnemers

Wil je eerst kennismaken met het lesmateriaal 'Wat denk jij?' Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Twee dagdelen (van 2,5 uur) inclusief een praktijkopdracht.

Datum:

Najaar 2022

Contactpersoon:

Annefieke Bonants en Anne Marije de Goeijen: filosofiegesprekken@itta.uva.nl
Download hier je formulier voor het scholingstraject, vul in en stuur het naar ons op.

€ 325 vrij van BTW voor het scholingstraject.

PE

PE-punten: 5 uur

Zodra de data bekend zijn, wordt de training op de PE-pagina van BOW geplaatst.

PE-categorie

Geaccrediteerde punten

Scholing NT2 algemeen

Scholing NT2 culturele aspecten