24 jun. 2020 - 12:22:32 Publicatiedatum: 24 juni 2020

De professional in de volwasseneducatie

Welke competenties heb je nodig als professional in de volwasseneneducatie en hoe ontwikkel je deze competenties? Deze vraag wordt onderzocht in het artikel 'De professionele basis'. ITTA'er Petra Popma vertelt hierin over de ontwikkeling van de professionele basis in de Module NT1 van de opleiding tot docent Basisvaardigheden ve.

Het artikel 'De professionele basis' is een nieuw artikel in de reeks Leren in de educatie, lesgeven, begeleiden & faciliteren op de Kennisbank van Oefenen.nl.

Aandacht voor professionalisering

De auteurs van dit artikel, medeontwikkelaars van de Modules Docent Basisvaardigheden, onderstrepen lichten het belang van (door)ontwikkeling van de eigen professionaliteit toe en benoemen de rol die gemeenten en aanbieders daarbij kunnen spelen:

Monica Wijers: 'Alle professionals die aan het woord komen, vinden de combinatie van theorie en praktijk belangrijk, net als contact hebben met collega’s en het werken aan de eigen professionele ontwikkeling door het volgen van trainingen en studiedagen’.

Vincent Jonker: ‘Opdrachtgevers (gemeenten) en aanbieders zouden meer opleidingsmogelijkheden moeten stimuleren en faciliteren voor docenten in de volwasseneneducatie. Zodat zij kunnen blijven bouwen aan hun professionele basis en daarmee aan de kwaliteit van de volwasseneneducatie.’

De serie Leren in de educatie

Er verschijnen steeds nieuwe artikelen in deze serie. Ze zijn te vinden op de Kennisbank Leren in de educatie van Oefenen.nl. Zie ook de video.

Opleiding docent Basisvaardigheden bij het ITTA

In de opleiding tot docent Basisvaardigheden gaan vakinhoudelijke en algemene professionele ontwikkeling hand in hand. Meer informatie vindt u bij: Opleidingsmodules docent Basisvaardigheden.

  • Trefwoorden:
  • NT1