Training Werken met de Leerlijn Alfabetisering ISK

Voor docenten alfabetisering in de ISK

Werkt u met alfaleerlingen in de ISK? Dan kunt u nu gratis deelnemen aan de training Werken met de leerlijnen alfabetisering in de ISK.

In deze training leert u hoe u de doelen van de leerlijn gebruikt in uw lessen, uit welke stappen en onderdelen een succesvol alfatraject bestaat en welke werkvormen en materialen daarbij passen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn: het werken aan spreek- en luistervaardigheid en lees- en schrijfvaardigheid. Daarbij is er aandacht voor hoe je snel van start gaat in de alfaklas, hoe je kunt differentiëren en hoe je leerlingen zelfstandig kunt leren werken. Het is een praktische training, waarin ruimte is voor het delen van ervaringen.

Maximaal 12

In principe één docent per ISK. Wilt u samen met een collega komen die ook les geeft aan alfaleerlingen, dan kan uw collega op de wachtlijst komen.

Twee studiemiddagen van 13.30 tot 17.00 uur, met een tussentijdse praktijkopdracht. Deelnemers die beide studiemiddagen aanwezig zijn en aan de eisen aan de praktijkopdracht hebben voldaan ontvangen een certificaat van het ITTA.

Data:

De trainingen hieronder zijn vol. Hebt u nog belangstelling, laat het weten via dit formulier, dan komt uw naam op de reservelijst. We proberen nog een plaats voor u te regelen. Voor vragen over aanmelding kunt u contact opnemen met Jesse van den Doren: jessevandendoren@schoolinfo.nl.

Regio

dinsdag 5 maart en dinsdag 26 maart (VOL)

donderdag 16 mei en donderdag 6 juni (VOL)

Den Haag / Rotterdam

dinsdag 12 maart en dinsdag 2 april (VOL)

Utrecht

donderdag 28 maart en donderdag 18 april (VOL)

Eindhoven

dinsdag 14 mei en dinsdag 4 juni (VOL)

Assen

dinsdag 21 mei en dinsdag 11 juni (VOL)

Nijmegen / Arnhem

dinsdag 28 mei en dinsdag 18 juni (VOL)

Locaties:

De precieze locaties worden later bekendgemaakt.

Aanmelden en contact:

Op dit moment is het niet meer mogelijk u aan te melden voor de training, alle trainingen zijn vol. U kunt uw gegevens achterlaten als op de reservelijst geplaatst wilt worden via dit formulier. Voor vragen over aanmelding kunt u contact opnemen met Jesse van den Doren: jessevandendoren@schoolinfo.nl.

Voor meer informatie over de inhoud van de training kunt u terecht bij Petra Popma: petra.popma@itta.uva.nl.

Aan deze training zijn geen kosten verbonden.

Het ITTA is al ruim 30 jaar actief in het onderwijs aan nieuwkomers in de ISK en kent de praktijk van binnen en van buiten. Wij voeren scholingstrajecten op maat uit bij diverse ISK's in Nederland. Het ITTA verzorgt coaching en advisering, heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van lesmaterialen (o.a. Zebra), ontwikkelt voorbeeldcurricula en begeleidt taalbeleidsprojecten op dit terrein. Als inhoudelijk projectleider is het ITTA betrokken bij de ontwikkeling van uitstroomprofielen en leerlijnen in de ISK (in samenwerking met LOWAN-vo). In 2018 ontwikkelde het ITTA de leerlijnen alfabetisering ISK.